Persoane interesate

duminică, 18 noiembrie 2012

Capitolul 3.Duelul popularitatii


Capitolul 3 cu mici intarzieri :(( Dar sper sa va placa :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-          Bai , tipa arata chiar misto , de ce sa nu recunoastem ? spuse un alt tip de la masa .
-          Iar tu esti un retardat ! spuse Britney aspru . Nu vedeti cum arata ? Zici ca e baiat .
-          Da ! Hainele alea ... se infiora Mia .
-          Si sa nu mai spunem de papuci ! Iar parul .... spuse si Julia .
-          Ooooo.... intelegem acum ! zise Derek . Sunteti geloase ! spuse el mult prea tare incepand sa rada , si apoi ceilalti il urmara .
-          Ahh... geloase ? lui Britney  aproape ca nu-i venea sa creada ce aude .
-          Auuu... Britney e putintel geloasa ? spuse Brad poreclind-o si vorbind ca un copil mic .
-          Incepeaza Brad ! Esti patetic . la fel ca voi , ratatilor ! spuse ea acuzator ridicandu-se de la masa furioasa si plecand spre curcuri urmata de prietenele ei .



                                                    ~~~*~~~


Mary se saturase deja de scoala ! Era la ultima ora si se uita doar la seas .
“ Haide ! Inca 5 minute ! Inca 5 minute “ se ruga ea in gand .
Si in sfarsit se suna . Mary isi lua ruxacul si aproape ca zbura pe usa . Iesi in curtea scolii ce nu era foarte aglomerata  si incepu sa mearga repede .
Trece prin fata casei ce o vazuse in pauza , si o privi uitandu-se in sus la ferestre . Imediat , perdeaua se misca , iar ea ingheta .
Era posibil sa locuiasca cineva acolo ? se gandi ea .
Insa un claxon de masina o sperie si se intorse automat . Un tip blond , intr-o masina scumpa ii facu cu mana si opri chiar langa ea .
-          Urca ! Te conduc ! spuse el facandu-i semn cu capul spre bancheta de langa el .
-          Nu multumesc , spuse Mary bagandu-si mainile in buzunarele hanoracului si si incepand sa mearga .
-          Haide ! Mary , nu ? intreba el , iar Mary se uita putin la el , amintindu-si ca avusese o ora cu el .
-          Mda ... spuse ea plictisita dar continuand sa mearga .
-          Eu sunt Brad ! Avem engleza impreuna ! spuse el continuand sa mearga cu masina pe langa trotuar , incet .
-          Ei bine , nu-mi pasa ! spuse Mary .
-          Oh , esti genul ala de fata ! spuse Brad .
-          Ce ? spuse Mary  surprinsa , oprindu-se din mers si privindu-l .
-          Stii tu , care se lasa greu ! ii explica Brad .
-          Ha ! incepuse sa rada Mary . Cred ca ai o perceptie gresita in ceea ce privesc fetele ! Nu stiu cu ce fel de ... pitipoance esti tu obisnuit , insa o fata normala nu s-ar urca intr-o masina cu un strain ! ii reprosa tipului si continua sa mearga .
-          Ok , am inteles ! spuse Brad , oprind motorul si coborand din masina .
Alergase cativa pasi sa o prinda din urma , dupa care incepu sa mearga in acelasi pas cu ea .
-          Ce faci ? il intreba Mary .
-          Te conduc ! Daca nu ma lasi sa te duc cu masina , atunci te conduc pe jos . Stii , pe aici sunt dinte cartiere foarte periculoase ! spuse el prefacandu-se ca se uita dupa cineva .
-          Si masina ta ? intreba Mary aproape chicotind de fata lui .
-          Ma intorc eu dupa ea . Nu stai departe nu – i asa ? intreba el serios .
Mary nega din cap  aproape izbucnind in ras , dar se abtinu .
-          Si deci ... incepu Brad , insa Mary i-o taia repede .
-          Pot sa te intreb ceva ? il intreba serioasa .
-          Aaaa... da , desigur ! spuse Brad voios ca Mary vorbea cu el .
-          Ca sa aceea ... Stii ... cea din fata liceului . Casa cea veche . E ... locuita de cineva ?
-          Poate doar de stafii ! rase Brad . Nu mai sta nimeni acolo de cativa zeci de ani . De ce ? Ai vazut pe cineva ?o intreba Brad iscoditor .
-          Aaa... bineinteles ca nu ! spuse Mary incercand sa zambeasca .
“ Probabil ca fusese doar curentul care flutura perdelele “ se gandi ea .

Continuara sa mearga pana la ea acasa vorbind despre fel de fel de chestii .
-          Aici stau ! spuse Mary uitandu-se la Brad .
-          Aaaa... esti sigura ? intreba el confuz .
-          Da , foarte sigura de ce ? intreba Mary curioasa .
-          Numic doar ca ...
-          Doar ca ce ? intreba ea .
-          Stiam ca aici sta Bill Johnson ...
-          Mda , e tata ! spuse ea cu parere de rau .
-          Oh ... asa se explica , spuse el ganditor .
-          Stii ce ? Am impresia ca-mi ascunzi ceva ii reprosa Mary . Ce e ? Poti sa-mi spui .
-          Aaa... pai ... nu stiu ce sa zic ...
-          Haide te rooog ! se milogi ea . Oricum mi se pare ciudat ce face si tata la asa zisa lui slujba ! se confesa Mary .
-          Bine , dar sa nu spui ca ai auzit de la mine , ok ? spuse Brad in timp ce Mary aproba . Ok , deci unii vorbesc ca ... Bill e seful unei fel de secte care lupta pt nu stiu ce cauze . Insa unele persoane zic ca ...
-          Ca ?
-          Ca nu ar fi in toate mintile ! Bine , acum astea sunt niste zvonuri , si oamenii vorbesc . Nu vreau sa te superi pe mine si sa crezi ca eu ..
-          Nu ! E in regula . Nu m-am suparat , spuse Mary . Ne vedem maine ! ii spuse ea si intra in casa inainte sa-l mai lase sa zica ceva .

Minutele trecura una dupa alta , iar Mary statea pe canapea cu capul in jos si picioarele atarnate deasupra spatarului fiind cu gandul departe . Televizorul era aprina sa nu stea chiar pe intuneric , insa atentia ei era indreptata spre altceva . Se gandea la ce-i spuse Brad in acea dupa aminaza , si nu putu sa ingnore acel sentiment ciudata care o incerca . Stia ca ceva fusese intotdeuna ciudat cu tatal ei . Prin felul in care se ascunde , se comporta sau vorbeste despre slujba lui . De fapt , nici macar nu stia cu ce se ocupa tatal ei . Intotdeauna cand il intrebase , acesta gasise o scuza sa evite subiectul . Acum , totul devenea si mai ciudat . Misterul acesta trebuia sa-l afle .
Deodata , sunetul unei masini ce parca in fata casei , o alarma pe Mary . Se uita la ceas si observa ca era trecut de ora 9 seara . Se ridica de pe canapea , si se aseza normal , exact cand tatal ei intra in casa .
Acesta ezita putin cand o vazuse pe Mary in sufragerie , de parca acel lucru l-ar fi surprins .
-          Oh , buna Mary ! saluta el incetisor , punandu-si geaca in cuierul de pe hol .
-          Buna ! Gata slujba pe ziua de azi ? intreba Mary curioasa .
-          De fapt , am venit doar sa mananc ceva si sa-ti spun ca voi lipsi toata noaptea . Am ... o treaba urgenta la servici , si va dura toata noaptea , spuse el ezitand .
-          Oh ! Bine atunci, ii raspunse Mary si isi intoarse privirea spre televizor .
Fu atenta cand tatal ei se indrepta spre bucatarie, apoi stinse televizorul indreptandu-se spre scari .
-          Eu ma duc sa ma culc . Sunt obosita! Ii striga Mary incepand sa urce scarile zgomotos , ca tatal ei sa o auda .
-          Noapte buna, atunci! ii striga si Bill din bucatarie.
Mary nu se mai deranja sa-i raspunda si urca rapid in camera sa. Statu putin pe ganduri plimbandu-se dintr-o parte in alta a camerei. Trebuia sa afle ce ascunde tatal ei. Trebuia sa stie . Dar cum sa-l urmareasca fara ca el sa-si dea seama ? Se aseza pe patul ei privind tavanul. Trebuia sa stie unde pleaca Bill si trebuia sa gandeasca repede .Atunci ii pica fisa. Isi ridica telefonul mobil si zambi la el malefic.
-          Buna , aplicatie Spy de localizare a telefoanelor mobile ! spuse ea fericita .
Ii era recunoscatoare lui Mos Craciun ca-i aduse un telefon cu astfel de aplicatii . Astepta pana ce auzi cum masina tatalui ei pleaca , si incepu sa-l urmareasca prin telefon .
Din pacate , GPS-ul ii arata doar drumul de pe o harta, nu si locatia propriu-zisa . Mary injura pe sub mustata , cand observa ca Bill intrase intr-o padure .
-          Ce Dumnezeu poate face acolo ? se intreba curioasa , continuand sa urmareasca harta .
Se gandi ca probabil era buna de spion . Mai ales cu tehnologia din zilele noastre . Dupa 2 ore , in care se holbase la telefon , se plictisi . Se pare ca tatal ei nu plecase din acea padure , ceea ce o facea curioasa , dar nu intratat incat sa stea treaza toata noaptea . Intr-un sfarsit , adormise cu telefonul in mana .

Dimineata se trezi foarte bulversata, uitandu-se confuza prin camera, pana ce isi dadu seama ca de fapt acolo locuia . Casca puternic , in timp ce isi intindea corpul  . Amortise de la pozitia in care dormise . ceea ce-i aduse aminte sa se uite la telefon . GPS-ul ii arata ca Bill era acasa , ceea ce o usura intr-un mod ciudat . Deodata isi aminti ceva  . Isi ridica telefonul din nou si privi ora . Era trecut de 8 si intarziase la scoala . Pufni nemultumita si se ridica din pat , pregatindu-se de scoala . Oricum nu mai avea cum sa ajunga la prima ora .
 Facu un dus , si se duse din nou la bagajul inca nedesfacut sa isi ia ceva de imbracat . Nu stia de ce , dar dintr-un motiv anume , pare ca tot amana sa se instaleze pe deplin acolo . Se gandi ca poate ... nu se simtea ca acasa , inca .
 Isi facu o nota mentala sa se ocupe de acele bagaje cand se va intoarce acasa , dar acum cauta ceva prin hainele mototolite .
De data aceasta , isi lua o pereche de colanti negri , si o bluza larga si lunga pana ;a jumatatea coapsei , tot neagra cu niste imprimeuri ciudate albe in partea din fata . Manecile bluzei erau lungi , dar isi lua pe deaupra o pereche de manusi lungi , impletite si fara degete . Pe deasupra isi incheie o vestura neaga larga si isi infasuea in jurul gatului un fular lung , vargat , rosu cu negru . Tenisii ei obisnuiti o asteptau cuminti langa pat . Desi era primavara , afara era destul de frig , asa ca Mary nu se lasa pacalita de soarele cu dinti ce se zarea dintre nori .
 Geanta , care acum un minut stetea aruncata intr-un colt , fu luata din fuga , in timp ce Mary se chinuia sa-si pieptene parul lung .
Se grabi pe scari , pana la bucatarie , inhatand un mar , un baton cu cereale si o sticla cu suc , si se intoarse grabita spre usa . Insa cand iesi din bucatarie , aproape se izbi de Bill . isi ridica privirea spre el si inlemni . Acesta avea o ditamai zgarietura care se intindea de sub ochiul  stang , pana pe gat . Si nu era una superficiala , caci isi putuse da seama ca ii cursese mult sange .
Bill se sperie putin cand isi gasise fata la ora 8 si ceva in bucatarie  , in loc sa fie la scoala .
-          Mary? Ce faci la ora asta acasa? Intreba Bill putin alarmat .
-          M-am ... trezit tarziu , spuse fata inca holbandu-se la zgarietura de pe fata lui . ce ai patit ? intreba aratand spre obrazul acestuia .
Imediat , de parca abia acum isi aduse aminte , Bill isi puse mana peste obraz , ascunzandusi rana .
-          Aaa... nimic grav. Doar un accident de lucru! Spuse el nonsalant. Acum du-te la scoala sa nu intarzii si la a doua ora.
-          Bine! raspunse Mary, plecand spre scoala, dar avand indoielile ei.



4 comentarii:

D. spunea...

foarte frumosss:x
mi-a placut capitolul si sper sa pui repede continuarea >:D<

Law spunea...

Accident de lucru, da sigur :))

dya spunea...

Imi place noua poveste foarte mult!!!Acest capitol a fost minunat!:*Astept next-ul!:*

LoStInDr3aMs spunea...

>:D< vreau continuarea:((

Melodia saptamanii