Persoane interesate

sâmbătă, 28 iulie 2012

♥ Your love is everything to me ! ♥ - Prima parte


                          

Stiti acele povesti pe care parintii vostri vi le spuneau cand erati mici , la culcare ? Acele povesti in care fetele obisnuite si sarace isi gaseau intotdeauna cate un print pe un cal alb si traiau fericiti pana la danci batraneti in castelul lor de diamant ?

Astea sunt doar aiureli . Acum suntem in secolul XXI , si nu mai exista printi , si nici cai pe care sa-i calareasca , si nici macar castele de diamant . A trebuit sa ma trezesc in cele din urma din visul ce-l credeam realitate , si sa constientizez ca niciun print nu va veni sa ma salveze , si ca trebuie sa ma zbat si sa reusesc de una singura sa  ies din saracie .
 Acum am  18 ani si ma pregatesc sa plec de la lucru .Sa fiu chelnerita cu jumatate de norma si sa merg la scoala in acelasi timp a fost o adevarata provocare , insa dupa ce mama mea vitrega a sustinut ca sunt destul de mare sa ma pot intretine singura , tatal meu a acceptat , facandu-i pe plac .
Foarte bine ! Doar si asa nu-i ajunge banii tatalui meu pe care-i cheltuieste pe bijuterii , pantofi si haine .
Acum , nu va ganditi ca sunt vreo Cenusareasa batuta de soarta si blestemata cu o mama vitrega . Nici pe departe !Eu consider ca sunt mai puternica si nu mi-e frica sa-mi expun punctul de vedere .
Cat despre adevarata mea mama ... ei bine , saracuta ma lasat cu tata de la 4 ani , in timp ce si-a gasit un barbat frumos si au plecat din tara .
 Pe de o parte imi e mila de tata ca a ramas cu mine pe cap , insa dupa ce s-a recasatorit cu Scorpia , mi-a disparut orice urma de resentiment .
-         Mia , spuse tatal meu imediat ce am intrat in casa , punandu-mi sortul in cui .
-         Da tata ? am spus eu plictisita .
-         Vino pana in sufragetie . Avem sa-ti spunem ceva ! spuse el .
Oh Doamne ! Te rog sa nu ma trimita in alta tabara stupida sa “ socializez “ . Te rog , Doamne !
Am mers pana in sufragerie , unde Scorpia si tatal meu stateau pe canapea .
-         Ce ? am intrebat putin sceptica .
-         Oh , draga , nu fi asa posomorata ! spuse Scorpia .
-         Dar cum ai vrea sa fiu dupa ce am stat 6 ore in picioare suportand copii razgaiati si betivi ? intreb enervata , dar incercand sa-mi pastrez calmul .
-         Oh , draga , doar stii ca e spre binele tau . Cu cat stii ce inseamna viata de la o varsta mai frageda , cu atat te vei putea descurca in viata mai bine ! spuse ea pe un ton dulce .
Asa facea mereu . In fata tatei era asa o dulceata , de-mi venea sa vomit .
-         Oricum , internveni tata , ce vroiam sa-ti spunem este ca ...
-         Vei fi surioara ! i-o lua inainte Scorpia foarte fericita .
-         Ce ! am tipat eu , nevenindu-mi sa cred ce aud . Nu ! Asta nu se poate ! am spus eu , simtind cum ochii deja ma inteapa .
-         Mia ! spuse tata suparat . Nu te purta ca un copil razgaiat !
-         Las-o iubitule , cred ca e un soc pentru ea , spuse Scorpia mangaindu-l pe fata , incercand sa-l linguseasca .
-         Asta nu se poate ! am spus si am luat-o la fuga pe scari in sus , pana la camera mea , unde m-am incuiat .
In spatele meu l-am auzit pe tata strigandu-ma , insa nu l-am bagat in seama .
Nu era de ajuns ca Scorpia mi l-a furat pe tata . Inca un plod ma va inlatura definitiv din familie . Era ca si cumtoata lumea mi s-a prabusit in cap . vroiam sa plec , sa ma indepartez de toate astea . Asa ca , am facut primul lucru care mi-a venit ihn minte . Mi-am scos valiza din dulap si am inceput sa impachetez . Am sa plec la mama !
Desi nu o mai vazusem de 13 ani , imi trimitea cadouri de Craciun si de ziua mea . Insa asta nu era de ajuns sa multumesti o un copil . Acum trebuia sa vada si ea cum e sa ai o fiica . Mi-am luat toti banii economisiti dintr-o carte .
“ Hmm ... poate ca seviciul nu a fost o idee chiar asa de rea ! “ mi-am spus in gand , in timp ce-i indesam in rucsacul meu .
Apoi , am iesit din camera , strecurandu-ma in biroul tatei , pentru a cauta adresa mamei . Stiam ca trebuia sa o aiba , de vreme ce platea pensie alimentara . Si am gasit-o . Era un plic gol , insa avea adresa mamei pe ea .

Am indesat plicul in buzunar , si m-am dus in camera mea . Am asteptat pana cand s-a intunecat , si mi-am luat bagajele coborand in bucatarie . I-am lasat tatei un bilet pe masa , in care i-am spus ca am plecat la mama , si m-am indreptat spre usa din fata . Doar nu aveam sa ies pe cea din spate ca un hot .
Dar atunci , aproape ca m-am ciocnit de cineva . M-am speriat si am sarit in spate , astupandu-mi gura sa nu tip . Insa imediat mi-am dat seama cine era . Scorpia . Era in chimonoul ei de matase si pe deasupra un capot ce-l tinea dezlegat . S-a uitat la mine pentru o secunda , apoi la bagajele mele si a zambit .
-         Fugi de acasa ? ma intreba ea .
-         Ai sa-i spui tatei ? am intrebat-o la randul meu .
-         Doar daca ai unde sa pleci si nu vei putrezi pe strazi ca boschetarii , spuse ea , apoi pleca , trecand pe langa mine , spre bucatarie , si-si umplu un pahar cu apa .
-         Ma duc la mama , am spus eu vazand ca ea nu se opri sa imi asculte raspunsul .
-         Bine ! spuse ea , insa se opri , intorcandu-se cu fata la mine . Apropo . Si eu am plecat o data de acasa , spuse ea .
Eu m-am uitat la ea mirata .
-         Si ce ti s-a intamplat ?
-         Ei bine , acum am ajuns bine , nu ? spuse ea zambind , apoi urca scarile .
Ceea ce-mi spuse ea ma bulversa si pe moment m-am indoit de ideea plecarii mele de acasa . “ Dar ce naiba !” mi-am spus , strangandu-mi mai tare mainile pe valiza , si trangadu-le dupa mine .
Am iesit afara , si am mers cateva casa , unde ma astepta un taxi . O ideea foarte inspirata , deoarece chiar si cu tenisii mei , picioarele tot incepura sa ma doara , si e bine ca mi-a venit ideea inainte de a pleca .
Am urca in taxi , si i-am spus soferului sa ma duca la aeroport . Ajunsa acolo , chiar ca avusesem noroc , caci gasisem un bilet spre Las Vegas  si care pleca peste vreo  doua ore  . Aveam sa ajung la mama pana dimineata .
Am asteptat pe un scaun , uitandu-ma la ceas din cinci in cini minute . Cand o voce anunta ca toata lumea cu zborul spre Las Vegas trebuie sa se prezinte la poarta 6 , am sarit imediat de pe scaun si am mers grabita spre poarta . Aveam noroc ca implinisem deja 18 ani , deci eram practic adult . Iar pasaportul il aveam de mult , caci aveam in plan sa merg in vacanta .
M-am oprit la poarta o secunda pentru a ma uita in spate . Totul avea sa fie altfel de acum incolo . Si exact cand sa ma intorc , am auzit o voce mult prea cunoscuta :
- Mia !
M-am intors speriata , vazandu-mi tatal ce alerga prin multimea de oameni , incercand sa ma opreasca . Nu am mai stat mult pe ganduri , si m-am grabit sa intru pe poarta . Stiam ca nu avea cum sa vina dupa mine odata ce nu avea bilet . Asa ca am rasuflat usurata cand m-am asezat pe locul meu de langa fereastra . probabil ca o va suna pe mama sa o anunte ca vin .
Cand o voce din difuzoare anunta ca decolam imediat , m-am afundat in scaunul meu punandu-mi castile in urechi si lasandu-ma in voia muzicii .
Insa cand sa imi inchid si eu ochii ... cineva se puse in scaunul de langa mine . mi-am ridicat privirea cu o spranceana ridicata , si enervata de noul meu coleg de scaun . Iar cand l-am vazut , am ramas fermecata de frumusetea lui . El imi zambi fermecator , de parca stia ca eram deja topita dupa el , iar eu , nervoasa , mi-am luat privirea de la el , si am inhatat o revista din apropiere , doar ca sa-mi fac de lucru .
Muzica inca acoperea orice zgomot , si eram recunoscatoare pentru asta . tipul de langa mine parea ca se holbeaza , ceea ce ma facea sa ma simt incomod . Am sperat ca va inceta , insa pana la urma , in culmea disperarii , mi-am smuncit o casca din ureche si m-am uitat la el .
-         Te pot ajuta cu ceva ? am intrebat enervata .
El zambi , ceea ce ma facu putin confuza , dar apoi , incepu sa vorbeasca :
-         De fapt , da . Poti fi mai putin adorabila ? Pentru ca imi distagi atentia ! spuse el aproape chicotind .
La fraza asta , am ramas socata , incepand sa ma imbujorez , insa tot eram nervoasa . Pun pariu ca avea o multime de tipe la picioarele lui , si daca el credea ca sunt una din ele , ei bine se insela amarnic .
-         Uite ce e ...
-         Brian ! Ma cheama Brian . Pe tine ?
I-am ignorat intrebarea continuandu-mi fraza .
- Uite ce e , BRIAN , am spus accentuandu-i numele . Daca tu crezi ca ma farmeci cu frazele astea , atunci esti varza . Eu nu sunt una din ... admiratoarele , sau fanele , sau orice ai avea tu , deci inceteaza ! i-am spus rastit .
Zambetul lui se largi si mai mult si ochii i se lumiara .
-         Bine atunci , spuse el .
Eu doar am pufnit si m-am intors la cititul revistei , care , apropo , era plictisitoare . ceva despre politica si afaceri . Ihh...

In curand , avionul ateriza , si am reusit sa ies din el intr-un sfarsit . Insa , cand credeam ca nimic nu poate fi mai rau , iata-l ! brian statea chiar in fata mea , zambind , si trecu pe langa mine , atingandu-mi umarul ca din greseala in timp ce-mi spuse :
-         Ne mai vedem !
Fata mea deveni rosie , si nu stiu daca de furie sau de emotie . Am pufnit , luand-o in partea opusa , iesind in aeroport , si urcandu-ma intr-un taxi .
Dupa ce i-am spus adresa , masina a pornit , si eu m-am gandit sa ma uit la apelurile de pe telefonul meu .
Si , da ! Erau acolo . Si mai exact 13 apeluri de la tata . Le-am sters pe toate si , m-am concentrat asupra drumului .
In scurt timp masina parca in fata unei vile imense . Uimita , am iesit din masina inca uitandu-ma la imensa casa .
-         Asta este casa ? l-am intrebat pe soferul care aproba . waw ! am spus cu voce tare .
-         Asa e ! spuse si el .
Imediat ce i-am platit , si mi-am recuperat bagajele , m-am indreptat spre usa casei . Sau mai bine spus , a vilei . Era foarte imensa !  Cred ca avea trei etaje , si era toara vopsita in alb , cu modele crem . Avea si o gradinita in spate si pe deasupra si trandafiri rosii cataratori ce se intindeau pe o parte a casei .
 Am urcat scarile din fata si am batut la usa . Acum era dimineata , si avand in vedere ca nu am dormit toata noaptea , eram destul de obisita .
Vazand ca nimeni nu raspunse , am mai batut o data , Speram sa nu se prefaca ca nu e acasa sperand ca voi pleca , fiindca eu nu ma mai intorc acasa .
Am vrut sa mai bat o data , insa cineva deschise usa . Era o fata blonda cu fata de copil , insa probabil ca avea vreo 15-16  ani .
-         Da ? Pot sa te ajut cu ceva ? spuse ea pe o voce enervant de ascutita .
-         Aaaa.... aici locuieste Marie Carey ? am intrebat eu surprinsa .
-         Da ! Ce treaba ai cu ea ? intreba ea .
-         Probleme personale , am raspuns eu . Poti sa o chemi ?
-         Mda , spuse ea facand o fata de sictir . Mama !!!! striga ea peste umar .
Atunci eu am incremenit .
O femeie la fel de blonda cu parul ondulat si ochi caprui venise imediat , iar cand ma privi , ochii ei se umpluse de surpriza .
- Mia ! Ce faci aici ? intreba ea .
- Surpriza ! am spus eu incercand sa zambesc fals .

-         Si deci tata nu te-a sunat sa-ti spuna ca vin ? am intrebat-o pe ... femeia care imi  daduse nastere .
-         Nu ! spuse ea asezandu-se pe canapeaua din fata mea , eu stand intr-un fotoliu .dar cum te-ai hotarat sa vii ?
-         Oh , poveste amuzanta ! am spus eu incruntandu-ma la paharul de suc din fata mea . M-am gandit cat de dor trebuie sa-ti fie de fiica ta , insa vad ca m-ai inlocuit repede , am spus aruncand o privire furioasa spre fata care raspunse la usa .
-         Oh ... ea e Ema . Ema , ce-ar fi sa mai aduci niste fursecuri , vrei te rog ? spuse femeia .
Ema se supuse , insa bolborasi ceva , intrand in bucatarie .
-         Ea e ... fata lui Luke . Sotul ... meu , spuse ea mutandu-si privirea .
-         Oh ! am spus .Deci ti-ai lasat fiica si sotul pentru ... o alta fiica si un alt sot ! am concluzionat eu .
-         Mia , nu-i chiar asa ! spuse femeia .
-         Waw ! Ar trebui sa fiu fericita ca-mi mai stii numele ! am spus eu ironica .
Femeia a tacut din gura un moment , timp in care Ema intra in camera cu o alta tava de prajituri , si dupa ce le aseza pe masuta din fata mea , se puse langa Marie .
-         Eu si tatal tau ... pur si simplu nu a fost sa fie , spuse ea , cu o privire trista .
Ema inca se uita urat la mine , insa nu am bagat-o in seama .
-         Ei bine , nu ca asta ar fi problema mea ! am ripostat eu .  Trebuia sa-ti aduci aminte ca ai o fiica ! am spus eu , observand ca amandoua au tresarit ca cuvandul “ fiica “ .
Linistea se lasa in scurt timp peste noi , iar mie mi se inchideau ochii de somn .
-         Ar fi bine sa te duci sus in camera ta sa te odihnesti , discutia mai poate astepa , spuse Marie . Ema ? Ce-am fi sa o ajuti cu bagajele si sa-i arati noua eu camera , cat eu dau un telefon ?
-         Bine ! spuse Ema cu jumatate de gura luand-o inaintea mea si luandu-mi valiza .
Eu mi-am luat rucsacul in sparte si am urmat-o .
-         Aici vei sta ! spuse Ema aratandu-mi o camera , plictisita . Descurca-te ! mai spuse apoi pleca .
Eu am intrat inchizand usa in usa in urma mea .
Mi-am lasat bagajele in fata patului imens si m-am aruncat in el . Am aterizat pe burta si am simtit molociunea saltelei care aproape ma inghiti , adormind imediat .

M-am trezit cand soarele aproape apunea . inca eram obosita . M-am gandit sa cobor dupa un pahar de apa , insa imediat ce am iesit din camera am auzit o discutie , intre marie si un barbat .
Aproape se certau si auzeam perfect ce vorbeau . despre mine si venirea mea aici . Am zis ca nu avea rost sa ascult ceea ce deja stiam , asa ca am coborat la parter . Ei s-au oprit din vorbit imediat ce m-au vazut , iar barbatul mi-a zabit compatimitor .
-         Tu trebuie sa fii Mia , nu ? spuse el in timp ce eu am aprobat din cap . Ei ... bun venit in familie ! spuse intinazandu-mi mana zambind cu entuziasm .
-         Multumesc , ... cred ! am spus eu strangandu-i mana , mirata de bucuria lui .
-         Marie mi-a spui ca vei locui cu noi de acum in colo , asa ca vreau sa te simti ca acasa . Peste cateva zile vei incepe sa mergi la liceu cu Ema . Sper ca voi fetelor va veti intelege bine . Ca doua surori de altfel .
Eu inca eram mirata de tot ce auzeam . Am privit-o pe marie care parea inca trista , si stiam ca nu era de acord cu aceasta decizie . Ei ... macar aveam o persoana care sa-mi tina partea , m-am gandit uitandu-ma la barbat , si zambindu-i calduros .
-         Multumesc ! Chiar iti multumesc , am spus .

Zilele au trecut repede si a doua zi aveam sa merg la liceu . Speram ca voi reusi sa-mi fac macar o prietena , si sa nu fiu iar ciudata tocilara . Acasa incercam sa-mi mentin o medie de 9, 50 , cu tot cu slujba mea , ceea ce nu-mi lasa timp de prieteni . insa speram ca aici totul se va schimba .
Bineinteles ca a trebuit sa vorbesc cu tata si sa-mi iau portia de cearta pentru ca am fugit de acasa , insa sincer , a meritat .
 Am adormit cu gandul la baiatul din avion , ceea ce era ciudat , pentru ca nu ma mai gandisem pana atunci la el .
A doua zi m-am trezit din somn speriat . Visasem un o fetita cu parul saten deschis , si ondulat , ca al meu , insa stiam ca era al Scorpiei . Insa era prea frumos sa-l urasc .

Ceasul imi suna dupa 2 minute ceea ce ma indispuse si mai mult . Mi-am aruncat patura de pe mine si m-am rostogolit de pe pat , ducandu-ma spre baie . Un dus rece sa-mi treca toate cosmarurile !
 Dupa ce m-am imbracat intr-un top alb si pe deasupra un cardigan crem , niste blugi negri si niste botine crem cu multe cureluse  , mi-am accesorizat tinuta si luandu-mi ghiozdanul , am coborat la parter .
 I-am salutat pe marie si Luke , asezandu-ma la masa si mancand un castron cu cereale . Apoi m-am uitat la ceas . Era 8 fara 20 , si Ema tot nu cobora . m-am uitat intrebator la Luke , si se ridica in picioare ducandu-se pana la baza scarilor si strigand-o pe Ema .
In scurt timp aparu si ea in ceea ce cred ca trebuia sa fie o rochita ce-i ajungea pana sub fund , si niste tocuri foarte inalte .
M-am uitat la ea mai mult mirata , asteptand dintr-un minut in altul ca Marie , ori luke sa faca o criza si sa o trimita sa se schimbe . Insa ei nu parura deranjati de imaginea ei de usuratica .
Ema il pupa pe obraz pe tatal ei , si se uita  si facandu-mi semn sa o urmez . Am plecat imediat , salutand in urma mea . Afara , ne astepta o masinuta decapotabila rosie . Banuiesc ca era a Emei , deoarece se sui pe locul soferului si incepu sa-si aranjeze machiajul in oglinda retrovizoare . Eu nu m-am facut prea mult asteptata si am intrat in masina . Atunci ea a pornit spre scoala , conducand cu viteza .


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mda .... asta e prima parte . Initial avea si cateva imagini cu imbracamintea fetelor , insa nu am putut sa le copii . Oricum , sper ca v-am trezit imaginatia , si astept pareri pentru partea a doua !

3 comentarii:

Rina Sheez -Mara- spunea...

Cand pui partea a doua? Imi place mult.:*:*:*

LoStInDr3aMs spunea...

imi place mult ideea...acum sper ca maine o sa pot citi a doua parte,nu????;;);)) ;o3

Danny spunea...

sper ca baiatul din avion sa fie colegul ei sau ceva de genul acesta.

Melodia saptamanii