Persoane interesate

luni, 27 august 2012

Cum sa scrii un fanfiction de succes !

Mai inainte stateam pe scaun :)) Si navigam pe net . Mi-am spus ca poate mai gasesc niste fanficuri grozave . Insa , am dat peste un articol foarte interesante pe un blog ficbusters , si mi-am zis sa impartasesc cu voi , cititorii sau scriitori de ficuri . informatii vitale pentru un fanfic de succes si MUUUUlte comentarii .
Blogul il gasiti la acest link :http://warningmoleatlarge.wordpress.com ( PS : Nu am mai gasit acelasi site , dar e cam tot acolo )
Am precizat asta , sa nu fiu acuzata de plagiat ! :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Vrei si tu sa scrii un fanfiction cool? Ai chef sa cioparlesti personajele principale dintr-un serial, sau chiar sa-ti inventezi propriile personaje? Dar nu stii cum sa-o faci?
Ai avut intotdeauna probleme cu stilul complex de messenger, nu stii cum sa bagi cat mai multe clisee idei interesante intr-un scurt text si n-ai habar cum sa creezi personaje cu adevarat plictisitoare fascinante?
Te uiti cu invidie la alti scriitori de fanfic care au mai multe COMENTZ DEKT TN????!!!
Nu te teme! Avem solutia!
Acest ghid iti va oferi tot ce ai nevoie pentru a scrie un fanfiction popular in 10 pasi simpli!!! GARANTAT multe comentarii in care ti se va spune, ce frumos scrii!!! In zece pasi simpli, cu gramatica adaptata (NOU!!!) pentru nivelul tau superior de cunoastere, vei afla tot ce este nevoie pentru a fi cel mai popular scriitor de fanfic de pe board!!!!
Inainte de poveste:Scrie carti de identitate pentru fiecare personaj. Nu conteaza, daca ai 20, trebuie sa le scrii culorile de par, grupa sanguina si hobby-urile cu minutiozitate!
Cum sa scrii povestea:
1. Incepe cu "Era o zi de [anotimp] frumoasa/mohorata/linistita." sau cu o variatie a acesteia. Este un inceput original, la care nu s-a mai gandit nimeni.
2. Povesteste in mai multe paragrafe despre natura. Include figuri de stil cat mai multe si cat mai siropoase si include cat mai multe detalii, chiar daca nu sunt importante pentru poveste.
De exemplu, nu este bine sa scrii "Era cald si Ariennei ii parea rau ca trabuia sa mearga la munca."
Scrie mai bine " Raza aspra a mingii de rubin de pe cer, parca tresarita din strafundurile iadului, o cufunda pe Arianna intr-o caldura, care-i obosea si sufletul si trupul, o prinsese in lanturi si ii venea greu sa-si traga rasuflarea. Fata cu ochii de opal mergea pe drumul de asfalt incins si pe langa statia de autobuz, pe langa un rapper si a tracut istovita pe langa un caine, in aceasta zi de vara, spre drum de munca, unde era asteptata pentru a invinge vampirii. Se gandea cu suparare la munca pe care o astepta. De ce trebuia sa mearga la munca? De ce? DE CE?!"
3. Imediat dupa ce ai terminat cu natura, scrie despre personajul tau, care trebuie sa fie o fata. Spune-i cititorului intr-una cu ce este imbracata, cat de frumoasa/firava/interesanta este si adauga ca tuturor le place personajul tau (o exceptie sunt, evident, cei rai). Daca nu o faci cat mai speciala, nu-si are rostul fanficul.
4. Fa-i introspectia personajului. Pentru doua paragrafe. Sau mai bine pentru 10.  Adauga multe puncte . . . ca sa ii .. . arati cititorului .. . . cat de melancolica ..... .. ..  si trista ... ... ..  este starea personajului ....tau, care . . . a trecut prin multe greutati  .... ...si prin asta . . poti sa-i creezi cititorului o atmosfera . . . propice.... sa-i conferi o . . .  stare de suspin si ingandurare... ... .. Si scrie melodramatic, fiindca altfel nu se resimt sentimentele!!!! Scrie cat de frica ii este sa intarzie (din nou) la scoala.
5a. Scrie FLASHBACK! Mare. Adauga multe semnulete inainte si dupa acest cuvant: "~***~+^^^ ''~'`'
6. Acum trebuie sa relatezi povestea trista a eroinei, care si-a pierdut parintii/iubitul/hamsterul. Trebuie sa lesine mult.
5b. Scrie END FLASHBACK!
7. Acum eroina trebuie sa se izbeasca de un al doilea personaj care estea) Viitorul iubitb) Viitorul adversarc) Un personaj care-i arata destinulSi da, eroina are un DESTIN, o poveste fara un destin mitic n-are sens! Dupa acest accident, eroina va pasi intr-o noua lume sau va primi o revelatie!
8. In tot acest timp, alineatele sunt INTERZISE. Textul trebuie sa arate cat mai dens posibil, pentru ca cititorul sa simta cat de greu ii este eroinei. Daca vrei sa fie textul mai aerat, baga mai multe puncte .... .. .. ..
9. Am terminat partea densa. De acum incolo, ai voie sa scrii numai dialog. Daca, printr-un imbold al sortii, trebuie sa schimbi locatia, scrie numele locatiei noi deasupra textului ("La scoala...", "In dimineatza aceea..."). Pentru numele lui Dumnezeu, nici sa nu te gandesti sa bagi verbe!
10. Dialogurile sa fie jalnice scurte si melodramatice. Nu trebuie sa aiba sens sau sa fie in concordanta cu caracterul personajelor.
Mai departe nu trebuie sa scrii, decat daca vrei, fiindca in acest moment, vei fi foarte populara!
Totusi, am compilat unele idei, care vor fi de mare ajutor viitorilor genii de fanfiction:
Cu referire la scris:
1. Inlocuieste c cu k si i cu y. Foloseste tz oriunde apuci. Oricum ai yahoo!messenger, deci jtii qm s scrii. cititorii nu vor sa citeask cv compleks ji obositor, ca cartzile de jkoal, ci s simta oralitatea limbajlui d mess!! Stapanesti messul deja atat de bine, incat orice "greseala" de ortografie, va fi trecuta pe partea de "stil" si stilul propriu nu se discuta.
2. Un semn de exclamatie nu ajunge. Daca vrei sa exprimi cu adevarat sentimentele, scrie cu MAJUSCULE si multe semne de exclamatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Foloseste argou romanesc sau de microbist in fanfictionuri in care este vorba despre japonezi. Nu uita sa presari ocazionalele "baka", "-chan" sau "hai" in dialog! Asa povestea ta va parea mai verosimila.
4. Trebuie sa scrii paragrafe filozofice, ca sa pari mai desteapta. Oare un inger poate iubi, fiinta perfecta care ne protejeaza? Era foarte intunecat in lumea lui sumbra, dar orice intuneric are parte si de lumina? etc.
5. Compara ochii cu pietre pretioase. Intotdeauna.

Cu referire la poveste:
1. Trebuie toata lumea sa vada cat de grozav este personajul tau. Sa nu uiti, sa le amintesti cititorilor tai acest fapt.
2. Deux ex machina. Daca personajul tau are o problema, apare o minune din nicaieri si personajul este salvat. Fiindca e special. Ajuta daca lesina si cand se trezeste se va fi rezolvat conflictul. Sau gaseste o noua putere inauntrul ei fiindca crede in prietenie si astfel salveaza omenirea.
3. Ajuta daca te iei dupa o alta poveste. Trebuie doar sa schimbi numele, et voila! Instant succes!
4. Bazeaza personajul principal pe tine sau pe cum ai vrea sa fi.
5. Nu uita sa incluzi clisee si actiuni care sunt contradictorii.

Si, desigur, trebuie sa spui la sfarsit ca vrei "mooolte" comentarii si sa imparti "poopici" la persoane necunoscute de pe net.Cum altfel sa-ti comenteze lumea fanficul?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cred ca v-ati dat seama ca a fost scris la misto :D Si nu simtiti jigniti daca va regasiti printre pasii de mai sus :) Si eu ma regasesc in multi :)) Dar chiar e amuzant :))
Unele sfaturi chiar m-au invatat cate ceva !

3 comentarii:

Danny spunea...

rad ca o nebuna,mie teama ca acus ii trezesc pe ai mei,multumesc de post e tare hazliu :*

LoStInDr3aMs spunea...

:)) sigur....dar trebuie sa recunoastem ca ne mai regasim prin anumite fraze enumerate mai sus...asa acum o intrebare urgenta...nici nu prea putea sa citesc postul ca eu priveam fundalul...este demential...dar este biblioteca ta?daka da...ma primesti si pe mine vreo luna la tine?ca sa citesc si eu tot ce nu am citit eu pana acum...:))

Stephany spunea...

Din pacate e doar un vis :( As vrea au asa o biblioteca :D Dar pana atunci mi-am pus imaginea asta sa ma ambitionez si sa ajung sa imi fac si eu o asa biblioteca :))

Melodia saptamanii